Kindercoaching

Kindercoaching is bedoelt voor alle kinderen die zich graag prettiger zouden willen voelen. Het kan zijn dat je problemen hebt thuis of op school, misschien ben je onzeker, wordt je snel boos, of voel je je onbegrepen. Wat de reden ook is dat ik bij jou kom, ik help jou om te laten ontdekken wie jij bent en wat je goed kunt. Vanuit jouw kracht oefenen we samen met de dingen die je nu nog lastig vindt, maar die je wel graag zou willen leren.

Voor wie?

Ik begeleid kinderen die

  • Iets vervelends hebben meegemaakt, zoals een scheiding of gepest worden
  • Graag meer zelfvertrouwen willen hebben
  • Beter willen leren omgaan met hun boosheid, verdriet of angst
  • Het gezelliger thuis willen hebben met hun (stief)ouders
  • Een beetje anders in elkaar zit dan de meeste kinderen, misschien ben je wel hoogsensitief, of hebben anderen gezegd dat je AD(H)D of ASS hebt

Hoe werk ik

De eerste afspraak is een kennismaking, tijdens dit gesprek beslis jij of ik de juiste persoon ben om jou te coachen. Ik kom het liefst bij je thuis, zodat jij je vertrouwd voelt. Het is belangrijk dat jij, samen met je ouder(s), je prettig voelt bij mij. We kijken samen naar de situatie en jullie wensen. We spreken met jou en je ouders af waar we mee aan het werk gaan. Ik help jou met het bedenken van mogelijke oplossingen die jou gaan helpen. Als het nodig is, besteden we ook aandacht aan de oorzaak van wat niet lekker loopt. Ik stel jou niet alleen vragen, maar we doen ook veel opdrachten en oefeningen. Hierbij houd ik altijd rekening met wat bij jou past. Samen met je ouder(s) overleggen we hoe vaak ik kom, gemiddeld is 4 tot 8 keer voldoende.

Waarmee werk ik

Ik gebruik een combinatie van reguliere hulpverleningsmethoden en andere werkvormen die hun effect hebben bewezen in de praktijk. Methoden waarmee ik ervaring heb zijn o.a. de oplossingsgerichte methode (Kid's Skills), competentie gericht werken, het maken van mindmaps, ontspanningsoefeningen uit de Mindfulness, opstellingen, EFT (Emotionally Freedom Technique) creatieve opdrachten en spelletjes. Voor kinderen met ASS heb ik ervaring in het werken volgens de 'Geef me de 5' methode. Voor kinderen met AD(H)D kan ik de Remweg Methode aanbieden.

Praktische informatie

Tarieven

Hierna volgt een serie van wekelijkse lessen tot aan de kerstvakantie. Deze kost:

Kennismaking ± 30 minuten € 15,- (inclusief BTW)
Begeleidingsgesprek € 65,- (inclusief BTW)

Buiten Zutphen zijn de reiskosten 19 cent per kilometer.

Afspraak maken?

Je kan mailen: judith@dezilversteen.nl of bellen: 06-40225298

Vergoeding Zorgverzekeraar

De Zilversteen is vooralsnog niet aangesloten bij een beroepsvereniging die ervoor zorgt dat de kosten vergoed worden.