Kinderyoga

Kinderyoga is op een plezierige manier bewegen en ontspannen. Door kinderyoga leer je op een vriendelijke en speelse manier, je bewust te worden van je gedachten, gevoelens en lichaam. Je leert dat je mag zijn wie je bent, en dat je mee mag doen op je eigen manier. Hierdoor ervaar je meer ontspanning, kan je je beter concentreren en vergroot je je zelfvertrouwen.

Hoe ziet een les eruit

Bij iedere les staat een thema centraal , wat aansluit bij de belevingswereld van de kinderen. We doen kindgerichte yogahoudingen, spelvormen met je zintuigen, ademhaling, samenwerking, concentratie, verbeelding en creatieve opdrachten.

De lessen worden gegeven in een groepje van maximaal 6-8 kinderen, zodat er voldoende aandacht is voor ieder kind.

De lessen worden in een lessenserie aangeboden, zodat oefeningen stapsgewijs opgebouwd kunnen worden en kinderen hierdoor meer effect ervaren van de lessen. Doordat er steeds een vast groepje is, voelen de kinderen zich snel thuis in de groep en kan tijdens de lessen rekening worden gehouden met bijzonderheden van de kinderen.

Voor wie

Yoga is geschikt voor alle kinderen. Iedereen kan meedoen op zijn eigen manier. Er worden verschillende lessen gegeven die rekening houden met de belevingswereld van de kinderen. Bij de les wordt rekening gehouden met bijzonderheden. Het is wel belangrijk om dit van te voren even door te geven.

Kinderyoga

(4-7 jaar)

Iedere les is als een mooi avontuur. We gaan naar het strand, het bos, of een mooie bloemenwei. Hier komen we dieren tegen en zij vertellen ons iets over hun wereld. We ervaren hoe het is om je vrij te voelen als een vlinder, groot en sterk als een beer, of geborgen en veilig als een konijn in zijn holletje. We doen de dieren niet alleen na, we ervaren ook hoe het is om heel goed te ruiken, te proeven of te voelen, of te zoemen als een bij. Dit doen we met afwisselende spelletjes en creatieve opdrachten. Je geeft jezelf of elkaar massages door bijvoorbeeld op elkaars rug te tekenen. We eindigen iedere les met een verhaal en ontspanning, waarbij je lekker op je matje onder een dekentje fijne momenten beleeft met je ogen dicht.

Mindfulyoga

(7-12 jaar)

Mindfulyoga is een vorm van kinderyoga, waarbij er tijdens de yogalessen nadruk wordt gelegd op het oefenen van elementen uit de Mindfulness. Deze vullen elkaar uitstekend aan. Bij Mindfulyoga oefen je extra met concentratie en meditatie in verschillende vormen. Je oefent bijvoorbeeld met aandacht naar een bijzondere steen te kijken zonder afgeleid te raken. Je leert hierdoor wat het effect hiervan is op je gevoel, gedachten en lichaam. Door het doen van ademhalingsoefeningen leer je dat je adem je altijd kan kalmeren en terugbrengen naar het nu.

Praktische informatie

Op dit moment geef ik tijdelijk geen yogales.

Tarieven

Een yogales kost 7,50 per keer. De lessen worden aangeboden in een serie van vakantie tot vakantie. Je meld je aan voor deze periode. De betaling gaat ook per serie. Je ontvangt hiervoor een factuur, het bedrag is afhankelijk van het aantal lessen in die lessenserie.

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden voor een les is noodzakelijk, omdat ik dan voor voldoende yogamatjes kan zorgen. Je kan mailen: judith@dezilversteen.nl of bellen: 06-40225298

Handig om te weten

Yogamatjes zijn aanwezig. Yoga beoefen je op blote voeten of (anti-slip)sokken en soepel zittende kleding, waarin je je gemakkelijk kunt bewegen. Het is prettig om kort van tevoren niet of iets lichts te eten.