Ouderbegeleiding

Opvoeden is je kind begeleiden naar zelfstandigheid. Dat kan op heel veel manieren. Vaak gebruik je als ouders de manier die je geleerd hebt vanuit je eigen gezin, je eigen omgeving en de gebruikelijke methoden in deze maatschappij. Als je je daar als ouder goed bij voelt en het werkt prima bij je kind, is er geen probleem.

Maar wat als jouw kind, om welke reden dan ook, vraagt om een andere aanpak? En wat als jij je als ouder niet prettig voelt bij de manier waarop je nu met je kind(eren) omgaat?

Dan kan ik jou, of jullie als ouders helpen om je te ontwikkelen in je ouderschap. Zodat jij de ouder bent die je graag wil zijn, en jouw kind de opvoeding krijgt die aansluit bij jouw unieke kind.

Het willen kijken naar jezelf als ouder vraagt om moed en bereidwilligheid. Tegelijkertijd biedt het enorm veel kansen voor jou en je gezin. Als jij als ouder in je kracht staat, geef jij je kind de kans om dit ook te doen!

Hoe werk ik

Een begeleidingstraject start met een vrijblijvende kennismaking, om te ervaren of jij je aangesproken voelt door mijn manier van begeleiden.

Iedere ouder is anders en ieder gezin heeft zijn eigen dynamiek. Bij de begeleiding staan jouw of jullie wensen tot verandering voorop. De weg hiernaartoe is voor iedereen anders zijn en de vorm van begeleiding die ik bied is daarom altijd persoonlijk en in overleg.

Voor de de begeleidingsgesprekken die ik geef, kom ik bij jou of jullie thuis. Omdat dit de plek is, waar het zich allemaal afspeelt. Dat kan op een moment wat voor jullie passend is, overdag, 's avonds of op zaterdag.

Afhankelijk van jullie wensen, kunnen de gesprekken met een of beide ouders, maar ook met de kinderen erbij gevoerd worden. Ik kan ook meekijken bij lastige situaties, zoals tijdens de maaltijden. Dit kan helpen om mee te denken over hoe het ook anders kan.

Bij ieder gesprek staan jou of jullie wensen, kwaliteiten en mogelijkheden centraal. Ik gebruik verschillende methoden die helpen bij het inzichtelijk krijgen waar deze liggen. Ik besteed aandacht aan het 'nu' en de toekomst, maar ik heb ook oog voor dieperliggende oorzaken van gevoelens en gedrag. We zullen niet alleen maar praten, maar ik zal ook doe-opdrachten geven. Alles met het doel om zelfinzicht te ontwikkelen, inzicht te krijgen in jouw kind en in je kracht te komen staan als ouder!

Als tijdens de begeleiding blijkt dat een kind extra ondersteuning nodig heeft, dan kan ik aanvullend kindercoaching geven.

Voor wie

Ik begeleid ouders die graag:

  • Meer plezier willen beleven aan de opvoeding van hun kind(eren)
  • Beter contact met hun kind willen hebben
  • Meer in hun eigen kracht zouden willen komen te staan
  • Meer op een lijn zouden willen komen qua opvoeding, gedrag en regels
  • Problemen ervaren door de gevolgen van een scheiding
  • Een kind hebben met een bijzondere opvoedvraag, doordat het kind bijvoorbeeld ontwikkelingsproblemen heeft, ADHD, autisme of hoogsensitief is

Praktische informatie

Tarieven

Kennismaking ± 30 minuten € 15,- (inclusief BTW)
Begeleidingsgesprek € 75,- (inclusief BTW)

Buiten Zupthen zijn de reiskosten 19 cent per kilometer.

Afspraak maken?

Je kan mailen: judith@dezilversteen.nl of bellen: 06-40225298

Vergoeding Zorgverzekeraar

De Zilversteen is vooralsnog niet aangesloten bij een beroepsvereniging die ervoor zorgt dat de kosten vergoed worden.